Kontrola prodaje rezanog duvana i duvanskih proizvoda

Od februara 2013. godine do februara 2014. godine na teritoriji cele zemlje kontrolisana je prodaja rezanog duvana i duvanskih proizvoda.

„To smo radili i samostalno i u koordinaciji sa poreskom i komunalnom policijom. Ukupno smo imali 5.000 inspekcijskih kontrola i u 930 slučajeva pronašli smo nepravilnosti“ rekao je dnevnom listu Politika načelnik Odeljenja za opšti nadzor u Sektoru tržišne inspekcije Goran Macura.

On je dodao da su inspektori  u tim kontrolama naišli na 240 ljudi koji su neovlašćeno prodavali rezani duvan i raznu prateću opremu. Oduzeli su 3.000 kilograma rezanog duvana, 5.750 pakovanja papira za cigarete, 243 mašine za uvijanje i 38.917 paklica cigareta.

“Podneli smo prekršajne prijave, a primetili smo da u poslednje vreme prodavci nelegalnog rezanog duvana uspostavljaju kontakt telefonom sa stalnim kupcima i potom donose duvan na dogovoreno mesto. Kontrolisali smo i elektronsku trgovinu rezanim duvanom na šest internet sajtova i ugasili 76 oglasa“ objasnio je Macura.