Knežević otvorio Sajam turizma u Kraljevu

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević otvorio je danas prvi Sajam turizma, lova, ribolova i sportske opreme u Kraljevu na kom je izjavio da je osnivanje ovog sajma dobra prilika da se Kraljevo sa svojom ponudom bolje predstavi turističkom tržištu.

On je kazao da veruje da će taj sajam postati mesto okupljanja predstavnika turističke privrede iz regiona i doprineti većoj afirmaciji turističkih proizvoda Kraljeva i okoline.

Knežević otvorio Sajam turizma u Kraljevu

Knežević je naveo da je u Strategiji razvoja turizma Republike Srbije od 2016. do 2025. godine Kraljevačka regija prepoznata kao jedna od prioritetnih turističkih destinacija i dodao da „grad na Ibru“ nudi mnoge prirodne i kulturne znamenitosti koje su od velikog značaja i koje upotpunjuju bogatu turističku ponudu Srbije.

Državni sekretar je istakao da pojedine turističke proizvode još uvek treba razvijati i unapređivati i da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija kao i do sada podržavati razvoj turističke privrede u ovom kraju.

Naglasio je da je resorno Ministarstvo od 2015. do 2017. godine uložilo 14 miliona dinara za turističku signalizaciju kao i uređenje prilaznih i šetnih staza ka tvrđavi Maglič i da je 6 miliona dinara izdvojeno za održavanje tradicionalnih, kulturnih i sportskih događaja u Kraljevu.