Kina i Srbija bliže u saradnji u oblasti IKT

Objavljivanjem u Službenom Glasniku Republike Srbije, stupio na snagu Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva industrije i informacionih tehnologija Narodne Republike Kine.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva industrije i informacionih tehnologija Narodne Republike Kine, o saradnji u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija (IKT), potpisan je krajem avgusta 2013. godine prilikom posete državne delegacije Republike Srbije Pekingu, a na snagu je stupio 31. oktobra.

Ovaj memorandum sastavljen je u skladu sa Deklaracijom o uspostavljanju strateškog partnerstva između Narodne Republike Kine i Republike Srbije objavljene od strane šefova država i u skladu sa Sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između Narodne Republike Kine i Repubike Srbije iz avgusta 2009. godine.

Cilj memoranduma je učvrišćivanje razvoja i obostrano korisne saradnje na polju IKT i promocija društvenog i ekonomskog razvoja dve prijateljske zemlje. Memorandum definiše metode i oblike saradnje koje će ubuduće sprovoditi i podsticati dva Ministarstva nadležna za oblast IKT.

Memorandum o razumevanju Memorandum o razumevanju između Republike Srbije i Narodne Republike Kine u oblasti IKT
795.1 KB
466 Preuzimanja
Detaljnije...