Јавни конкурс за доделу старт-ап и иновативних кредита привредним субјектима у области информационо-комуникационе технологије у Републици Србији у 2016. години

Министарство трговине, туризма и телекомуникација упућује Јавни позив заинтересованим привредним субјектима у области информационо комуникационе технологије (ИКТ) за подношење захтева за доделу кредитних средстава, старт-ап и иновативних кредита, опредељених из буџета Републике Србије за 2016. годину.

Додела кредитних средстава врши се у складу са Уредбом о распореду и коришћењу кредитних средстава за финансирање привредних субјеката у области ИКТ („Службени гласник РС“ број 16/16), која уређује начин доделе и коришћење кредитних средстава за финансирање старт-ап и иновативних кредита у области информационо комуникационих технологија.

Старт-ап кредити додељују се привредним субјектима који су регистровани у претходне две године почев од датума објављивања конкурса за доделу кредитних средстава, док се Иновативни кредити додељују привредним субјектима који су регистровани дуже од две године почев од датума објављивања конкурса за доделу кредитних средстава.

Старт-ап и иновативни кредити одобравају се за Пројекат развоја новог или постојећег производа или услуге из области ИКТ (Иновативни пројекат).

Право на коришћење старт-ап и иновативних кредита имају привредни субјекти регистровани у Агенцији за привредне регистре у области: издавање осталих софтвера, рачунарско програмирање, издавање рачунарских игара, консултантске делатности у оквиру информационе технологије, управљање рачунарском опремом, остале услуге информационе технологије, обрада података, хостинг, сл., веб портали, кабловске телекомуникације, бежичне телекомуникације, сателитске телекомуникације, остале телекомуникационе делатности.

Висина кредита износи од 300.000,00 до 1.500.000,00 динара за предузетнике, а од 500.000,00 до 3.000.000,00 динара за правна лица. Рок отплате до четири године, са грејс периодом до једне године (у оквиру рока отплате од четири године);

Каматна стопа је 1% на годишњем нивоу, а у грејс периоду се камата обрачунава и приписује главном дугу.

Рок за подношење захтева за одобравање кредита је 07.05.2016. године

Остала правила конкурса, обрасци, као и додатне информације за подносиоце захтева, налазе се у оквиру следећих докумената:

Образац 2-1 - Пословни план за стар-ап кредите
42.6 KB
663 Преузимања
Детаљније...
Образац 2-2 - Пословни план за иновативне кредите
49.9 KB
515 Преузимања
Детаљније...
Образац 5 - Изјава о повезаним лицима
60.1 KB
467 Преузимања
Детаљније...
Образац 6 - Допуна захтева
261.0 KB
437 Преузимања
Детаљније...