Javna rasprava o nacrtu standarda kvaliteta u oblasti poštanskih usluga

Obaveštavamo vas da je u toku javna rasprava nacrta standarda u oblasti poštanskog saobraćaja, koje je komisija KS A 331 pripremila za usvajanje. Pripremljeni standardi se nalaze na adresi:

http://www.iss.rs/standard/index.php?national_committee_id=832

Za svaki određeni standard može se videti poglavlje: Predmet i područje primene, dok se uvid u kompletan standard može izvršiti u Institutu za standardizaciju Srbije, u ulici Stevana Brakusa broj 2, kod sekretara Komisije Ljubisava Jovičića (kontakt telefon 011-754-12-62, lokal 173, e-mail: ljubisav.jovicic@iss.rs).

U okviru Instituta za standardizaciju Srbije formirana je Komisija za poštanski saobraćaj KS A331 čiji je zadatak usaglašavanje i usvajanje standarda iz oblasti poštanskog saobraćaja u Srbiji, sa standardima koje su doneli tehnički komiteti CEN/TC 331 i CEN/SS A 03 Evropskog komiteta za standardizaciju.

U radu Komisije učestvuju:

Institut za standardizaciju Srbije, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunkacija, Republička agencija za poštanske usluge, JP PTT saobraćaja „Srbija“, Privredna komora Srbije, Saobraćajni fakultet Beograd, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad i Viša škola strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije.

 Komisija radi na:

– donošenju, preispitivanju i povlačenju srpskih standarda i srodnih dokumenata

– obezbeđivanju usaglašenosti srpskih standarda i srodnih dokumenata sa evropskim i međunarodnim standardima

– izradi i preispitivanju standarda i srodnih dokumenata koje donose evropske i međunarodne organizacije za standardizaciju.