Jačanje poslovnih odnosa između IT kompanija Srbije i SAD

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem, sa kojim je razgovarao o planovima za unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti telekomunikacija i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Kirbi je tom prilikom izrazio zadovoljstvo rezultatima nedavne posete Sjedinjenim Američkim Državama predsednika Vlade Republike Srbije Ivice Dačića, naglasivši da su tokom premijerovog boravka u SAD otvorene perspektive za jačanje poslovnih odnosa između IT kompanija dve zemlje, kao i mogućnosti za nove američke investicije u ovoj oblasti u Srbiji.

Ambasador SAD se posebno osvrnuo na visok kvalitet stručnjaka u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji, dodajući da je ljudski resurs garant kontinuiranog rasta ove privredne grane u našoj zemlji.

Ljajić je rekao je da rast IT sektora u našoj zemlji iz godine u godinu, uprkos globalnoj ekonomskoj krizi, dokazuje vitalnost ove oblasti i pozvao američke firme da povećaju investicije u industriju informaciono- komunikacionih tehnologija Srbije.