Iran ukida vize Srbiji

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa delegacijom iranskog parlamenta, koju je predvodila predsednica poslaničke grupe prijateljstva Irana i Srbije Parvane Salašuri. Potpredsednik Vlade Ljajić je tom prilikom sa iranskim parlamentarcima razgovarao o unapređenju ukupnih odnosa dve zemlje, kao i o saradnji u oblasti turizma.

Predsednica poslaničke grupe prijateljstva dve zemlje Parvane Salašuri izvestila je Ljajića da je iranska vlada donela odluku o ukidanju viza za državljane Srbije, koja će uskoro stupiti na snagu.

Ljajić i Salašuri su se dogovorili i da tokom novembra u Beogradu bude organizovan veliki skup srpskih i iranskih turoperatera, čiji rezultat bi trebalo da bude značajno povećanje turističkog prometa između dve zemlje.

S obzirom na to da je Turistička organizacija Srbije svrstala Iran među osam najznačajnijih turističkih emitivnih tržišta za narednu godinu, našu zemlju će tom prilikom posetiti i novinarske ekipe iz najvećih medija u Teheranu, u cilju prezentovanja srpskih turističkih potencijala iranskoj javnosti.

Potpredsednik Vlade Ljajić iskazao je zainteresovanost za otvaranje turističkog predstavništva Srbije u Iranu, a Salašuri je nagovestila da bi obavezu održavanja i pokrivanja troškova takvog predstavništva mogla prezuzeti jedna od najvećih iranskih turističkih agencija.