IKT dan / Horizont 2020

U Naučnom klubu CPN-a, u sredu, 11. februara 2015. godine, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija predstavilo je ICT 2 poziv.

Informativni dan ICT 2, u Naučnom klubu CPN-a organizovali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Skup je bio posvećen informaciono-komunikacionim tehnologijama (ICT) u okviru programa Horizont 2020.

IKT dan / Horizont 2020

Ovaj skup su otvorili Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Irini Reljin, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Viktor Nedović, pomoćnik ministra u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke. Gosti Naučnog kluba, između ostalih, bio je i Tijeri Bulanž iz Evropske komisije, kao i Vesna Crnojević Bengin sa Univerziteta u Novom Sadu, koordinatorka projekta koji je nedavno dobio sredstva Timing programa Evropske komisije.

Učesnicima su predstavljene razne mogućnosti finansiranja ICT-a u okviru programa Horizont 2020, kao i iskustva dosadašnjih dobitnika finansijskih sredstava, detalje o standardima i pravilima, kao i preporuke i savete za uspešno učešće u ovom programu.

Prezentacije možete skinuti sa linka : www.cpn.rs/aktivnosti/h202-i-ict-2