eUprava dobitnik plakete Društva za informatiku Srbije

Uprava za digitalnu agendu dobitnik je ovogodišnje plakete Društva za informatiku Srbije, za izvanredan doprinos u razvoju infromatike u 2013. godini, u kategoriji razvijene i primenjene informatičke usluge, za projekat „Elektronska usluga izdavanja registracione nalepnice korišćenjem Portala eUprava“.

Tom elektronskom uslugom, korišćenjem portala eUprava vlasnicima motornih i priključnih vozila omogućeno je produženje registracija na ovlašćenim tehničkim pregledima bez odlaska u nadležnu policijsku stanicu.

Nagrađeni projekat realizovan je u saradnji Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija – Uprave za digitalnu agendu, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstva finansija i privrede – Uprave za trezor i Udruženja osiguravača Srbije.

Društvo za informatiku Srbije je naše najstarije strukovno udruženje, osnovano 1973. godine, koje tradicionalno svake godine uručuje prizanja najistaknutijim pojedincima i organizacijama koji su svojim radom i projektima doprineli razvoju primene informacionih tehnologija u našoj zemlji.