E-registracija vozila na Portalu eUprava

U ponedeljak, 1. oktobra, predstavljen je novi sistem za produženje registracije motornih vozila elektronskim putem preko portala eUprave. Pomoću ovog sistema, ubuduće će celokupna procedura produženja registracije moći da se obavi na mestu gde se vrši tehnički pregled, kao i da bude završena u roku od 20 minuta.

Novi servis omogućava da se produženje registracije obavi na istom mestu gde se vrši i tehnički pregled, dok će poslove prve registracije vozila, zamene saobraćajne dozvole ili tablica, građani i dalje morati da obavljaju u nadležnim policijskim stanicama.

Vlasnici vozila sada imaju mogućnost da na portalu eUprava zakažu dolazak na tehnički pregled i da unapred plate sve takse putem interneta i da na taj način, na jednom mestu obave sve što su do sada morali da čine na više različitih mesta, u pošti, policiji, osiguravajućim kućama, na tehničkim pregledima.

MUP Republike Srbije će u narednih mesec dana dati dozvolu za produženje registracija još jednom broju tehničkih pregleda, a da će ih do kraja godine biti najmanje 20. Osim toga, planira se da se u narednom periodu sve uplate obave na jednoj uplatnici.