Drugi ispitni rok za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti

Drugi ispitni rok za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti biće raspisan ove nedelje, a očekuje se prijavljivanje više stotina kandidata, najavio je danas načelnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Željko Stojanović.

„Stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti, koji je prvi put uveden prošle godine, do sada je položilo 483 kandidata, čime su stekli uslov da se i ubuduće bave tim poslom“, kazao je on.

Stojanović, koji je i predsednik ispitne komisije, rekao je da će se sa ispitima u drugom ispitnom roku početi 9. februara.

Govoreći o obrazovnoj strukturi zainteresovanih za polaganje stručnog ispita, Stojanović je naveo da su to uglavnom ljudi sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom, dok je trećina njih sa diplomom fakulteta ili više škole.

„Ako je suditi po dasadašnjoj praksi polaganja, očekujemo dobre rezultate, jer kandidati dolaze pripremljeni i sa solidnim znanjem“, kazao je on.

Stojanovi je dodao i da će Registar posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti biti izrađen do početka maja, kada je zakonski rok za to i biti objavljen na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

„Registar će biti od velike pomoći građanima, jer će zahvaljujući njemu imati uvid u to koji posrednici imaju licencu i samim tim legalno posluju“, kazao je Stojanović.