Dan bezbednog interneta – Safer Internet Day 2015

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Centar za bezbedni internet Srbija se priključuju međunarodnoj kampanji koja promoviše sigurnu i odgovornu upotrebu novih tehnologija i interneta, a obeležava se 10. februara širom sveta, pod sloganom “Stvorimo bolji internet zajedno”. Ovogodišnji Dan bezbednog interneta u Srbiji će se obeležiti u Klubu poslanika, u utorak 10. februara sa početkom u 10 časova.

Dan bezbednog interneta - Safer Internet Day 2015

U okviru programa Dana bezbednog interneta biće održana tribina koja ima za cilj da skrene pažnju na problem seksualno eksplicitnih selfija maloletnih osoba. To je prvi u nizu događaja koji će sa partnerima ove godine organizovati Centar za bezbedni internet. Najvažniji aspekti primarnih reagovanja na ovu pojavu biće predstavljeni od strane državnih institucija, policije, tužilaštva i škola, a u razgovoru sa decom u publici biće obrađene i teme zakonskih okvira, posledica, procedure i načina prijave neprimerenih sadržaja.

Internet je okruženje sa nebrojeno mnogo mogućnosti za sticanje novih saznanja, u kome je čitav svet dostupan i samo jedan klik nas deli od miliona novih informacija. Iako znanje mlađih generacija o korišćenju informacionih tehnologija ide daleko ispred znanja njihovih roditelja i nastavnika, mladi često nisu dovoljno svesni posledica koje mogu da izazovu svojim ponašanjem u digitalnom svetu. Dan bezbednog interneta treba da skrene pažnju na ulogu i odgovornost koju svi imamo u zajedničkom stvaranju boljeg internet okruženja za decu i buduće generacije.

Ovo je dvanaesti put da se Dan bezbednog interneta obeležava na globalnom nivou. Specijalni događaji se organizuju u preko 80 zemalja, uključujući i Srbiju koja je na ovom polju aktivna od 2009. godine sa projektom „Klikni bezbedno“. Pod geslom zajedničkog stvaranja boljeg interneta, ovaj događaj će širom sveta okupiti decu i mlade, roditelje i staratelje, nastavnike i druge aktere obrazovnog sistema, kao i predstavnike IT industrije i javnog sektora. Svi oni su pozvani da rade zajedno na stvaranju boljeg interneta za sve, a naročito za decu i mlade.

Dan bezbednog interneta - Agenda
239.1 KB
508 Preuzimanja
Detaljnije...