Dan bezbednog Interneta – „Stvorimo bolji Internet zajedno“

Ove godine, Dan bezbednog Interneta (Safer Internet Day) obeležiće se 11. februara širom sveta, pod sloganom „Stvorimo bolji Internet zajedno“.

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Centar za bezbedni Internet Srbija obeležavaju ovaj dan sa ciljem promovisanja sigurne i odgovorne upotrebe novih tehnologija i Interneta, naročito među decom i mladima. Ovogodišnji Dan bezbednog Interneta u Srbiji će se obeležiti u Domu Narodne skupštine, u utorak 11. februara sa početkom u 12 časova.

Dan bezbednog Interneta predstavlja jedinstvenu priliku da se fokusiramo na pozitivne strane korišćenja globalne mreže, ali i na ulogu i odgovornost koju svi imamo u zajedničkom stvaranju boljeg Internet okruženja za decu i buduće generacije.

Aktivnosti kojima će se obeležiti ovaj dan su globalnog karaktera. Safer Internet Day se proslavlja u preko 100 zemalja širom sveta, uključujući i Srbiju koja je na ovom polju aktivna od 2009. godine sa projektom „Klikni bezbedno“. Safer Internet Day 2013 okupio je preko milion učesnika, predstavnika državnih organa, škola, nevladinih organizacija i pojedinca.