Љајић представио први туристички водич о Србији на руском језику

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић представио је на 61. Београдском Сајму књига први туристички водич о Србији на руском језику у издању Полиглота. Осим у Русији, водич о Србији је у продаји и на тржиштима Белорусије, Украјине и Казакстана, као и у интернет продаји.

Том приликом министар је изјавио да је водич за руско тржиште оно што је недостајало и што је тражено од стране наших руских пријатеља и руских грађана. ,,Задовољство ми је што смо данас на штанду Руске федерације и имамо прилику да представимо по први пут, на целовит начин, туристички водич на српском језику у којем су представљени туристички потенцијали Србије”, изјавио је потпредседник. Он је такође додао да је водич изашао у септембру и од 160 издања колико их има Полиглот, је већ доспео међу пет најподаванијих што довољно говори о огромном интересовању наших руских пријатеља за туристичку понуду Србије.

Обраћајући се присутнима, Љајић је изразио незадовољство досадашњим бројем руских туриста који су посећивали Србију. Прошле године је то било нешто више од 40 хиљада што је, оценио је, занемарљиво, имајући у виду са једне стране потенцијале Србије у туристичком смислу и са друге стране велики интерес наших руских пријатеља.

,,Ово је само почетак једне кампање јер руско тржиште је за нас једно од најзначајнијих емитивних тржишта и ми покрећемо читав низ других активности у електронским и штампаним медијима као и велику он лајн кампању”, закључио је Љајић.