Povećanje obima robne razmene i unapređenje odnosa Iraka i Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Iraka u Srbiji Falah Abdulhasan Abdulsada razgovarali su o unapređenju ekonomskih odnosa i mogućnostima za povećanje obima robne razmene između dve zemlje.

Potpredsednik Ljajić i ambasador Iraka saglasili su se da veliki prostor za unapređenje privredne saradnje postoji u oblastima poljoprivrede, građevinarstva i energetike, koje su i u prethodnom periodu bile vodeće grane u okviru razvoja bilateralnih ekonomskih odnosa.

Dobra osnova za uspešan nastavak privredne saradnje, složili su se sagovornici, mogu biti meomorandum o razumevanju u oblasti poljoprivrede, kao i sporazumi o ekonomskim odnosima i međukomorskoj saradnji Privredne komore Srbije i Federacije iračkih komora, čija je izrada u završnoj fazi.

Potpredsednik Ljajić i ambasador Falah Abdulhasan Abdulsada su izrazili spremnost i za nastavak rada međudržavne Mešovite komisije za ekonomsku, tehničku i naučnu saradnju, čija će reafirmacija dati dodatni podsticaj u unapređenju odnosa Srbije i Iraka.