Evropska nedelja programiranja

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, svečano će otvoriti Evropsku nedelju programiranja u petak, 14. oktobra, u 11 časova, u Startit centru, Savska 5, Beograd.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, u saradnji sa Startit centrom obeležava Evropsku nedelju programiranja, promotivnim predavanjima namenjenim učenicima od drugog do osmog razreda osnovne škole, sa ciljem da im se približe programiranje, informatička znanja i veštine.

Evropska nedelja programiranja

Učenicima će biti predstavljeni uspešni mladi ljudi koji se bave programiranjem i robotikom, i dobiće uputstva kako da na lak i zabavan način sami nauče da pomoću kodova prave zanimljive i korisne programe.

Evropska nedelja programiranja ove godine održava se od 15. do 23. oktobra, i u okviru nje odigrava se veliki broj događaja sa ciljem promocije programiranja i informacionih tehnologija.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je sve predstavnike IT zajednice da se uključe u nedelju programiranja i da događaje koje organizuju prijave na sajtu codeweek.eu. Više informacija o ovoj inicijativi može se pronaći i na sajtu codeweek.rs.

Agenda
633.0 KB
96 Preuzimanja
Detaljnije...