2017. godina će biti rekordna za srpski turizam

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je, na dodeli priznanja ,,Turistički cvet”, da će bez sumnje 2017. godina biti rekordna za srpski turizam.

,, Ovoga puta ja neću govoriti o ciframa, o brojkama, o rezultatima, jer bez ikakve sumnje ovo će biti rekordna turistička godina u Srbiji kada govorimo o broju dolazaka, broju noćenja. Kada govorimo o deviznom prilivu mi se primičemo toj cifri od milijardu i dvesta miliona evra deviznog priliva ove godine”, rekao je ministar.

2017. godina će biti rekordna za srpski turizam

On je dodao da je ovakav rezultat pre četiri ili pet godina bio skoro nezamisliv kao i da turizam postaje treća privredna grana u zemlji kada govorimo o izvoznim poslovima.

,,Ali mi ne stajemo na tome, nismo sa time u potpunosti zadovoljni, jer naš je plan da već za dve godine imamo milijardu i po čistog deviznog priliva od turizma”, zaključio je Ljajić.

„Turistički cvet“ je nagrada Turističke organizacije Srbije koja se tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga kao i za doprinos razvoja, unapređenju i promociji turizma u našoj zemlji.

Dodelom ovog najvišeg priznanja u turizmu Srbije se ujedno svake godine obeležava i Svetski dan turizma, 27. septembar.

Ovogodišnja priznanja „Turistički cvet“ su dodeljena Organizaciji za turizam i kulturu Sokobanje, manifestaciji ,,Dani ludaje“ iz Kikinde, turističkoj agenciji ,,Sabra“ iz Beograda, hotelu ,,Falkenštajner Novi Beograd“, etno-selu ,,Vrhpolje“ iz Ljubovije, Aerodromu ,,Nikola Tesla“, novinarki ,,Novosti” Aleksandri Mikati, dok je specijalna nagrada direktora TOS dodeljena jednoj od najpopularnijih i najtiražnijih kineskih književnica Danjan Čen.