Српски снадбевачи у француском „Auchan-u“

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Стеван Никчевић предводио је групу привредника из 32 компаније из Србије, која је у Кијеву са представницима француског трговинског ланца „Auchan“, разматрала могућност извоза српских прехрамбених производа и кућне хемије на тржиште ове компаније у земљама Централне и Источне Европе.

Представници 32 домаће компаније које се баве производњом пољопривредних, прехрамбених, кондиторских производа и кућне хемије представили су у седишту „Auchan“-а за Централну и Источну Европу асортиман и цене својих производа. Обе стране су изразиле очекивања да ће, након што предсатавници „Auchan“-а размотре понуде српских компанија, до конкретне сарадње доћи у веома кратком року.

Посета делегације српских привредника седишту компаније „Auchan“ за Централну и Источну Европу у Кијеву, резултат је договора који је потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић постигао са руководством ове компаније током јуна месеца у Београду.

Компанија „Auchan“ је други по величини малопродајни ланац у Француској и десети у свету, са годишњим приходом од 47 милијарди евра и више од 300 хиљада запослених. Ова компанија која послује у 12 земаља Западне, Централне и Источне Европе и Азије, у својој понуди има 50 хиљада артикала и потписане уговоре са 1.500 снабдевача.