Наставак координације у праћењу ситуације са „Агрокором“

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж састали су се данас са изванредним поверником за „Агрокор“ Антом Рамљаком, са којим су разговарали о темама везаним за пословање поменутог концерна у нашој земљи.

Том приликом Анте Рамљак упознао је министре Љајића и Недимовића са плановима и динамиком реструктурирања „Агрокора“, са посебним освртом на компаније из овог система које послују у Србији.

Министри Љајић и Недимовић обавестили су Рамљака о активностима Владе Републике Србије у циљу одржавања стабилности пословања „Агрокорових“ компанија у нашој земљи, очувања радних места и заштите интереса добављача.

Анте Рамљак је истакао да се иде у правцу нормализације пословања „Агрокорових“ фирми у целом региону, као и да добављачи у Србији и даље могу очекивати редовну исплату за испоручену робу.

Он је додао и да су производне компаније у Србији, „Дијамнт“ и „Фриком“ у потпуности спремне за предстојећу жетву.

Договорен је и наставак међусобне координације са циљем праћења ситуације везане за пословање концерна „Агрокор“ и његових делова који послују у Србији.

Састанку су присуствовали и амбасадор Републике Хрватске у Србији Гордан Маркотић, директор „Меркатор С“ Александар Сератлић, директор уљаре „Дијамант“ Владимир Миловић и директор компаније „Фриком“ Гојко Ђошић.