Почела примена ”roam like home” тарифа у региону Западног Балкана

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић саопштила је да од данас, 1. јула званично почиње примена последње фазе Споразума о ромингу, која означава снижавање цена роминга у региону Западног Балкана на цене као у националном саобраћају.

”Од данас почиње примена roam like home тарифа за територију Западног Балкана. Корисници ће сада без бриге од потенцијално високих рачуна за услуге мобилне телефоније, моћи да разговарају, шаљу СМС поруке и користе мобилне податке у оквирима мрежа оператора у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Северној Македонији и Албанији”, изјавила је Матић.

Матић је подсетила да је Споразум заједнички корак региона напред и да ће допринети јачој економској размени у свим секторима.

По угледу на праксу Европске Уније, уведена је политика фер коришћења. Овим прописом се спречава прекомерно коришћење и злоупотреба картице оператора једне земље у другој земљи. Матић саветује да се пре коришћења услуга роминга, корисници информишу код свог оператора о свим детаљима мобилног пакета који користе.