Подршка САД регионалним економским интеграцијама

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић и амбасадор Сједињених америчких држава у Србији, Ентони Годфри разговарали су данас о значају регионалних економских интеграција и развоју информационо-комуникационе инфраструктуре и туристичког сектора.

Министарка је овом приликом издвојила као један од најважнијих пројеката изградњу мреже у руралним подручјима, истичући њен значај како за становништво тако и за развој природе.

Она је навела да су тренутни приоритети у сектору туризма који је највише погођен последицама пандемије и да је циљ да се том сектору омогући да лакше превазиђe тежак период.

Амбасадор Годфри изразио је подршку иницијативи „мини Шенген“ и додао да је најбитније за регионални развој функционисање у оквиру заједничког тржишта. Он је такође рекао да је питање 5G мреже и безбедности мрежа веома важно, са чиме се министарка Матић сложила.

Ентони Годфри је додао и да сектор туризма Србије има огроман потенцијал и подсетио да су пре ковид-кризе започела милионска улагања у археолошко налазиште Винча, које има значајну улогу у развоју српског археолошког туризма.