Љајић отворио Визиторски центар у Тополи

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас Визиторски центар у Тополи чију је изградњу министарство финансирало у износу од 18 милиона динара.

Реализација овог пројекта је коштала 30 милиона динара, а остали део средстава у износу од 12 милиона динара финансирала је општина Топола.

„До сада је Топола била углавном излетничка дестинација у коју су људи углавном долазили на дан, пре свега се радило о ђачким екскурзијама. Сада ми тај концепт морамо да унапређујемо, и наредне године ћемо овде радити трг и етно пијацу, јер са овим улагањима желимо да обогатимо туристичку понуду“, изјавио је министар у Тополи.

Циљ је да се кроз ова улагања државе, како је министар рекао, подстакну приватне инвестиције јер Тополи недостају смештајни капацитети.

Он је рекао да на подручју општине постоји свега 360 лежајева, што је мало за оно што Топола коју годишње посети око 300.000 посетилаца има да понуди као туристички садржај.

„Држава ће урадити свој део посла да потенцијале које има стави у функцију развоја туризма, али то није довољно. Наш развој мора да почива на приватној иницијативи, једино уколико направимо синергију можемо да направимо резултат“, додао је он.

Министар је изразио уверење да овај крај може да буде један од лидера у винском, руралном и манифестационом туризму, као и по богатом културном наслеђу.