Кнежевић: Радити на компактнијем регионалном повезивању

Државни секретар за туризам Мирослав Кнежевић изјавио је на Трећем туристичком форуму Србије и Црне Горе, одржаном на 40. Међународном сајму туризма у Београду, да у будућности треба тежити компактнијем регионалном повезивању.

Тема овогодишњег форума у организацији Привредне коморе Србије и Амбасаде Црне Горе, била је „Унапређење регионалне сарадње кроз коришћење средстава развојне помоћи у туризму“.

Кнежевић: Радити на компактнијем регионалном повезивању

„Треба покушати да кроз ту интезивну сарадњу постигнемо што боље резултате али не само кроз пројекте и средства из Европске Уније, већ и пројекте које ћемо сами развијати у оквиру наших земаља.“ рекао је Кнежевећ.

Он је истакао да је суштина регионалне сарадње и коришћења средстава за заједничке пројекте у стварању инфраструктуре и унапређењу квалитета туристичке понуде. Додао је и то да у будућности треба тежити регионалном повезивању и размени искустава јер су нам слични изазoви и циљеви.

Навео је да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација у претходном периоду користило пројекте који су финансирани из ИПА фондова када је реч о прекограничној сарадњи. Постоје заједнички пројекти са Босном и Херцеговином, Бугарском, Румунијом, Хрватском као и са Црном Гором. Он је нагласио значај и улогу Привредне коморе Србије у процесу креирања заједничких туристичких производа у Региону.