Петница домаћин кампање „ИТ караван 02“

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, поручила је ђацима Прве основне школе из Ваљева, на презентацији кампање „ИТ караван 02“ у Истраживачкој станици „Петница“, да користе нове технологије ради унапређења својих знања и вештина у било којој области која их занима.

Петница домаћин кампање „ИТ караван 02“

„Неопходно је да при томе будете и опрезни, а најбоље средство заштите од злоупотреба на интернету, јесте знање“, истакла је Матић, напомињући да „Петница“ као истраживачки центар познат по неговању младих талената, треба да буде место инспирације за стицање и ширење знања помоћу нових технологија.

Овом приликом државни секретар уручила је едукативни сет робота директорки школе Милеви Мојић, за чије је ђаке одржано предавање о безбедном коришћењу интернета и радионица роботике у оквиру кампање Министарства која се спроводи под слоганом „Паметно и безбедно“.

Петница домаћин кампање „ИТ караван 02“

Државни секретар се потом састала са директором Истраживачке станице „Петница“, Вигорем Мајићем, изразивши очекивање да ће овај научни центар бити значајан партнер и у реализацији других програма едукације које покреће Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

„ИТ караван“ за паметну и безбедну употребу нових технологија, ове године реализован је и у Новом Пазару, Пироту, Нишу, Зајечару, Краљеву, Ужицу и Чачку, а до 25. маја биће представљена у Крагујевцу, Суботици, Новом Саду, Панчеву и Сомбору.