Ljajić: Odlična posećenost za prvomajske praznike

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su sve vodeće turističke destinacije u Srbiji zabeležile odličnu posećenost tokom prvomajskih praznika, što je jasan pokazatelj da će i ova godina biti rekordna u pogledu turizma.

,,U Vrnjačkoj Banji je zabeležena najbolja poseta u poslednjih 30 godina kada su u pitanju prvomajski praznici, dok je na Zlatiboru boravilo najmanje 15.000 turista u različitim vrstama smeštaja i još toliko je posetilo tu planinu tokom dana“, rekao je Ljajić.

Ljajić: Odlična posećenost za prvomajske praznike

On je takođe dodao da je na Paliću popunjenost svih smeštajnih kapaciteta veća od 90 odsto, dok je za posetu Avalskom tornju za tri dana prodato više od 6.000 karata, što je, najviše u proteklih pet godina. Odlična poseta je bila i na Srebrnom jezeru kao i na drugim turističkim destinacijama u Srbiji.

Ministar je naveo da je broj turističkih dolazaka u Srbiji u prva tri meseca 2017. godine veći za šest odsto u odnosu na isti period prošle godine, od čega je stranih gostiju više je za 10 odsto.

,,S obzirom da su rezultati već sada bolji nego u prošloj godini, koja je takođe bila odlična, očekujemo da će 2017. godina u oblasti turizma biti rekordna i da ćemo ponovo imati rast deviznog priliva“, zaključio je Ljajić.