Подели знање

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, подржала је међушколски пројекат под називом „Подели знање“ који већ четири године, повезује Основну школу „Вук Караџић“ из Житковца и Основну школу „Краљ Петар први“ из Ниша.

У директном укључењу путем Скајпа, у програм који су ове две школе организовале поводом Дана девојака у информационо-комуникационим технологијама, државни секретар је истакла значај размене искустава и примера добре праксе међу учитељима и наставницима у области ИКТ-а.

У оквиру програма „Подели знање“, одржани су: угледни час Грaђанског васпитања са темом „Интернет бонтон“, презентација часа који је освојио трећу награду на конкурсу Министарства трговине, телекомуникација и туризма – „Дигитални час“, под називом „Здраво, живо“, радионица о превенцији дигиталног насиља…

Државни секретар Татјана Матић, овом приликом говорила је о иницијативи за веће укључивање девојака у нове технологије, најавивши манифестацију Министарств трговине, туризма и телекомуникација, поводом обележавање Дана девојака у информационо комуникационим технологијама, која ће бити одржана у четвртак, 27. априла, у Научно-технолошком парку Београд.

Опшириније о Дану девојака у ИКТ-у: dan-devojaka-u-ikt-u