Споразум са Фондацијом Тијана Јурић

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и оснивач Фондације Тијана Јурић, Игор Јурић, потписали су Споразум о међусобној сарадњи у области безбедности и заштите деце на интернету.

„Фондација Тијана Јурић је значајан партнер у нашим програмима који за циљ имају едукацију и превенцију, будући да уживају велико поверење грађана, а посебно деце која су наша примарна циљна група“, истакла је овом приликом државни секретар Татјана Матић.

 Споразум са Фондацијом Тијана Јурић

Она је навела да је успостављање комуникације са Фондацијом посредством Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, који је Министарство покренуло 27. фебруара, већ дало резултата, будући да су одређене пријаве које је Фондација проследила Центру, послате Јавном тужилаштву.

Оснивач Фондације Тијана Јурић, Игор Јурић, истакао је да институционална подршка пројектима које та Фондација реализује значајано доприноси њиховој ефикасности, што је кључно у заједничком деловању у области безбедности деце на интернету.

Споразум са Фондацијом Тијана Јурић

Споразум који уређује међусобну сарадњу између Фондације Тијана Јурић и Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије у циљу ефикаснијег деловања на побољшању услова за безбедност деце и превенцији насиља над децом и међу децом на интернету, обухвата и промотивне кампање за безбедност деце на интернету, превенцију насиља над децом и међу децом на интернету, као и едукативна предавања и трибине у основним и средњим школама.