Унапређење укупних односа између Србије и Саудијске Арабије

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором Саудијске Арабије у Србији на нерезиденцијалној основи Ханијем бин Абдулахом Моминахом, са којим је разговарао о начинима за даље унапређење економских односа између две земље.

Амбасадор Хани бин Абдулах Моминах посебно је истакао могућност да Србија кроз различите пројекте конкурише за средства Саудијског развојног фонда. Он је додао да је поменути државни фонд спреман да размотри захтеве Србије за кредитирање пројеката из области енергетике, изградње путне инфраструктуре и аеродрома под повољним условима, као и за доделу бесповратних средстава за градњу болница и објеката културе и образовања.

Потпредседник Владе Расим Љајић и амбасадор Хани бин Абдулах Моминах договорили су се и да у мају ове године у Београду буде одржан бизнис форум у организацији привредних комора двеју земаља.

Амбасадор Саудијске Арабије указао је и на потребу потписивања билатералних међудржавних споразума из више области, чиме би била употпуњена правна регулатива у циљу даљег унапређења укупних односа две земље.