Љајић отворио нове кошаркашке терене на Сребрном језеру

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас приликом свечаног отварања четири кошаркашка терена на Сребрном језеру да постоји идеја да се у том месту направи тренинг центар за кошаркашки тим репрезентације Србије.

Љајић отворио нове кошаркашке терене на Сребрном језеру

Цео пројекат изградње четири нова кошаркашка терена вредан је 200.000 евра, од чега је Министарство издвојило половину средстава, а остали део општина Велико Градиште и немачка организација ГИЗ.

„Овај пројекат најбољи је пример успешне сарадње локалне самоуправе, Владе Србије и међународних организација. И што је још важније ово је пример сарадње јавног и приватног сектора и да није било Милоша сигурно не би било ни ових терена. Његова идеја иницирала је и нас из Владе да уложимо у изградњу ових терена“, изјавио је Љајић.

Он је додао да спорт и туризам имаји исту мисију, да повезују људе и народе.

„Овде ћемо ускоро имати 500 малишана из више од 20 земаља. И ту нећемо стати, ускоро ћемо обезбедити средства за још два терена, а следеће године свих шест биће покривени тартаном“, закључио је Љајић.

Љајић отворио нове кошаркашке терене на Сребрном језеру

Он је том приликом и истакао да кошаркашка репрезентација Србије заслужује да има кошаркашки камп, сличан ономе који имају фудбалери у Старој Пазови, те да постоји идеја да се у том месту направи тренинг центар за српски кошаркашки тим.

„Кад могу фудбалери који Европско првенство гледају на телевизији да имају онакав камп у Старој Пазови, онда то заслужују и кошаркаши који нас на сваком такмичењу обрадују“, поручио је Љајић.

Свечаном отварању кошаркашких терена присуствовали су и министар спорта Вања Удовичић, кошаркашки репрезентативац Милош Теодосић и председник општине Велико Градиште Драган Милић.