Потписан Меморандум о сарадњи у области туризма

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и председник Управе за туризам и антиквитете Емирата Фуџеира из УАЕ Ахмад Калифа Ал Шамси потисали су данас Меморандум о разумевању и сарадњи у области туризма.

Министар Љајић рекао је да је циљ потписивања тог меморандума да се поспеши укупан туристички промет и туристичка сарадња између Србије и Фуџеире, као једног од седам Емирата у УАЕ .

Потписан Меморандум о сарадњи у области туризма

Ради се о једном од најбогатијих Емирата познатог по најбољим плажама, а постоје све претпоставке да ова сарадња буде на знатно већем нивоу него до сада, рекао је Љајић новинарима.

Како је казао, постоје директне авиолиније између УАЕ и Србије и безвизни режим, а такође и одлични политички односи.

„Верујемо да постоји квалитетна туристичка понуда и са наше стране“, рекао је Љајић и додао да је циљ да се у наредном периоду представе туристички потенцијали Србије у сваком од Емирата.

Како је навео, планирано је да се одржи манифестација „Дани Фуџеире“ у Србији и Дани Србије у Фуџеири, како би се на прави начин представиле туристичке понуде.

Споразум, како је казао Љајић, предвиђа и размену стручњака и новинара.

„Ово је добар основ да кренемо са практичним активностима и да овај споразум учинимо оперативним како би туристички промет био повећан. Наш циљ је да обезбедимо далеко већи долазак туриста из Емирата у Србију у наредном периоду“, навео је Љајић.

„Част ми је да смо потписали меморандум са представницима ресорног министарства у Србији и надамо се да ће се у наредном периоду повећати број туриста који из Србије одлазе у Фуџеиру и долазак наших туриста код вас“, рекао је он и изразио очекивање да ће потписивање Меморандума донети корист и Србији и Емиратима.