Очекује се најуспешнији сајам туризма до сада

Међународни сајам туризма, 38. по реду, биће одржан од 18. до 21. фебруара на Београдском сајму, а земља партнер овогодишње манифестације је Словенија.

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је да ће се ове године на сајму представити рекордан број излагача – више од 1.150 из 55 земаља.

„То је рекордан број, уз две нове земље које се представљају, Намибију и Малезију. Очекујемо и рекордну посету, прошле године сајам је посетило 70.000 људи, ове очекујемо бар 75.000 посетилаца“, рекао је Љајић.

Према његовим речима, биће представљен и рекордан број локалних туристичких организација – више од 140, које ће представити своје туристичке потенцијале.

Љајић је рекао да је Сајам туризма у Београду најзначајнији у југоисточној Европи, а међу седам најзначајнијих у целој Европи, и успео је да одржи стандарде које је поставио пре почетка глобалне финансијске кризе.

„Надам се да ће се наша очекивања испунити и да ћемо 21. фебруара моћи да констатујемо да смо имали најуспешнији сајам“, рекао је Љајић.

Он је истакао да је Сајам туризма значајан за српски туризам, за повећање туристичког промета у земљи, али и са становишта међународног имиџа и угледа земље, будући да ће више од 100 новнара из региона извештавати са манифестације.