Саудијски принц у посети Србији од 3. до 5. новембра

На позив потпредседника Владе Републике Србије и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, од 3. до 5. новембра 2015. године, у званичној посети нашој земљи боравиће принц Саудијске Арабије Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, син саудијског краља Салмана бин Абдулазиза Ал Сауда.

Долазак принца Султана бин Салмана бин Абдулазиза Ал Сауда је прва званична посета једног од саудијских државника Републици Србији од успостављања дипломатских односа две државе и прва посета неког од званичника из Саудијске Арабије нашој земљи још од 1989. године, када је саудијски министар спољних послова Сауд Ал Фејсал учествовао на Самиту несврстаних у Београду.

Током званичне посете нашој земљи принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, који је и председник Високог савета за туризам и културну баштину Саудијске Арабије, ће са потпредседником Владе Републике Србије и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем потписати Меморандум о сарадњи у области туризма, што ће бити први међудржавни споразум ове две земље икада.

Принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд ће се током боравка у Србији састати и са председником Владе Републике Србије Александром Вучићем и председником Републике Србије Томиславом Николићем.

Поред сусрета на највишем државном нивоу, саудијски принц ће на лични захтев обићи и најважније културно – историјске споменике града Београда.