Татјана Матић уручила награде учесницима Српске физичке олимпијаде и Изборног такмичења ученика основних школа

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић уручила је данас награде и признања учесницима Српске физичке олимпијаде и Изборног такмичења ученика основних школа на Физичком факултету у Београду у организацији Друштва физичара Србије.

Татјана Матић уручила награде учесницима Српске физичке олимпијаде  и Изборног такмичења ученика основних школа

Изборно такмичење је највиши ниво такмичења које организује Друштво физичара Србије, а претходи му Српска физичка олимпијада. На изборном такмичењу се, међу најуспешнијим такмичарима, бира олимпијски тим који ће представљати Србију на међународној физичкој олимпијади у Јужној Кореји.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација на прошлогодишњем конкурсу за доделу средстава за програме у области развоја информационог друштва подржало је пројекат Друштва физичара Србије и кроз њега, остварен је резултат у виду освајања златне медаље на међународној физичкој олимпијади која је била одржана у Аргентини.

„Резултат који смо прошле године постигли је био довољно снажан мотив да успешну сарадњу наставимо и ове године“, рекла је Татјана Матић.

Државна секретарка је честитала ученицима на оствареном успеху и пожелела им успех на предстојећем међународном такмичењу и остваривање врхунских резултата.