Отворена фабрика текстила „Мода кампања“ у Новом Пазару

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас у Новом Пазару фабрику текстила „Мода кампања“, која ће до почетка 2017. године запослити укупно 320 радника.

Љајић је том приликом објаснио да почетно улагање у ову компанију до сада износи 750.000 евра, а до краја 2018. године биће уложено још 2,7 милиона евра, што ће укупно износити 3,5 милиона евра.

Отворена фабрика текстила

Реч је о инвестицији из Италије, а фабрика се бави производњом одеће од текстила, при чему је читав производни програм намењен Италији, Словенији и Мађарској, док су у току преговори и са Немачком и Русијом, прецизирао је он.

Према његовим речима, фабрика је до сада извезла 11.000 комада одеће, док је у припреми извоз још 5.500 комада.

Потпредседник Владе је, наводећи да је Италија први спољнотрговински партнер Србије, подсетио на то да је прошле године размена између две земље износила 3,6 милијарди евра, док у Србији послује 600 италијанских компанија са 25.000 запослених.

Власник компаније „Мода кампања“ Анђело Амирати рекао је да Нови Пазар има јаке капацитете и квалитетну радну снагу, због чега је овај град препознат као место које може да пружи квалитет који Европа тражи у свету моде, где је велика конкуренција.