Савић уручио уговоре добитницима на Конкурсу

Помоћник министра за информационо друштво Сава Савић данас у Палати Србија уручио је уговоре добитницима Јавног конкурса за доделу средстава из програма у области развоја информационог друштва.

Министарство у циљу промоције информационог друштва и афирмације примене информационо-комуникационих технологија већ трећу годину за редом организује пројекат суфинансирања пројеката којима је конкурисано у пет тема: Такмичења у областима рачунарства, математике и физике, Безбедност деце на интернету, Дигитализација културне баштине, Унапређење социјалне укључености особа са инвалидитетом применом информационо-комуникационих технологија и Организација летњих школа у области рачунарства и информатике.

Савић уручио уговоре добитницима на Конкурсу

На Јавни конкурс за доделу средстава из програма у области развоја информационог друштва 2015. године конкурисало је 209 удружења, задужбина и фондација, а Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржало је 50 пројеката.

Сава Савић је нагласио да ИКТ технологије пружају прегршт могућности у свим сферама живота, и додао да је циљ Министарства трговине, туризма и телекомуникација као ресорног министарства да подржи идеје и програме попут одабраних на Конкурсу и да удружењима, задужбинама и фондацијама пружи сваку врсту помоћи и сарадње.

У складу са Стратегијом развоја информационог друштва у Републици Србији до 2020. године, Министарство активно ради на програмима подршке, примене и промоције информационо-комуникационих технологија.