Бугарски туристи најбројнији у Србији

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са министром економије Бугарске Божидаром Лукарским, са којим је разговарао о унапређењу укупних економских односа две земље и могућностима за повећање обима робне размене.

Потпредседник Владе Љајић и министар Лукарски сагласили су се да је неопходно да у што скоријој будућности буду потписани међудржавни споразуми о сарадњи у области туризма и заједничком наступу на трећим тржиштима, како би ниво економских односа био подигнут на виши ниво.

Говорећи о туристичкој размени две земље, Љајић је посебно истакао чињеницу да су за прва четири месеца ове године бугарски туристи били најбројнији од свих страних туриста који долазе у Србију. Број бугарских туриста за прва четири месеца 2015. године већи је за 72 одсто у односу на исти период прошле године, навео је Љајић.

Министар Лукарски је током сусрета пренео спремност бугарских привредника да учествују у процесу приватизације у Србији, наводећи да ће током заседања мешовитог комитета за економску сарадњу између две земље данас и сутра, бити одржан и пословни форум на коме ће учествовати више од 40 компанија из Бугарске.