Обележено 150 година од оснивања Међународне уније за телекомуникације

Поводом церемоније обележавања 150 година од оснивања Међународне уније за телекомуникације (International Telecommunication Union ITU), делегација Републике Србије, на челу са државном секретарком Министарства за трговину, туризам и телекомуникације, госпођом Татјаном Матић, имала је пријем код генералног секретара Међународне уније за телекомуникације господина Хаолина Ђаоа (Houlin Zhao).

Том приликом господин Ђао је похвалио вишегодишњу успешну сарадњу две администрације и изразио уверење интензивирања сарадње у наредном периоду.

Између осталог, он је позвао Србију, као државу чланицу Међународне уније за телекомуникације, да подржи и узме активно учешће на реформи платформе једног од најзначајних процеса Међународне уније за телекомуникације, ITU Telecom-a, која актуелизује питање предузетништва кроз развој малих и средњих предузећа у пољу информационо-комуникационих технологија.

Господин Ђао је упутио позив државној секретарки да узме учешће у предстојећем ITU Telecom World 2015, који се одржава у Будимпешти у периоду од 12. до 15. октобра о.г.

Обележено 150 година од оснивања Међународне уније за телекомуникације

Матић је истакла досадашње напоре Републике Србије у развоју малих и средњих предузећа у овом пољу. Она је предочила намере Министарства да издвоји одређена финансијска средства како би се адекватно подстакао развој предузетништва у Србији што ће се позитивно одразити и на укупан развој домаће привреде.

Матић се, такође, осврнула и на завршетак процеса дигитализације у Србији као и даљи развој широкопојасног приступа. Будући да је бродбенд кључан за пружање боље телекомуникационе платформе, Матић је нагласила важност даљег инвестирања у његов развој и предочила могућности заједничког улагања Међународне уније за телекомуникације и Републике Србије.

На крају, господин Ђао је захвалио Србији на учешћу на церемонији прославе 150 годишњице Међународне уније за телекомуникације и уручио сертификат државној секретарки за изузетно залагање и дугогодишњу сарадњу.

Обележено 150 година од оснивања Међународне уније за телекомуникације