Љајић: На Сајму споразум о туристичкој сарадњи са УАЕ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић најавио је да ће на предстојећем Сајму туризма у Београду бити потписан споразум о сарадњи у области туризма са Абу Дабијем, који ће подразумевати размену стручњака, међусобне посете и заједничке туристичке понуде.

Он је, на пријему који је Амбасада УАЕ у Београду приредила поводом учешћа те земље као партнера на 37. по реду Међународном сајму туризма у Србији, рекао новинарима да је сада више него извесно да ћемо имати рекордан број излагача – више од 1.100.

„На сајму ћемо потписати споразум о сарадњи у области туризма са Абу Дабијем који подразумева размену стручњака, експерата, међусобне посете, креирање нечега што би могло да буде заједничка туристичка понуда, имајући у виду чињеницу да имамо заједничку авиокомпанију која је у великој мери допринела расту броја туриста из УАЕ“, прецизирао је Љајић.

Он је подсетио да сада на релацији Београд-Абу Даби постоји 18 летова недељно и да су укинуте визе за грађане УАЕ.
„Све је то учинило да у значајно већем проценту имамо госте и туристе из ове земље“, истакао је министар Љајић.

Он је рекао да ће на Сајму учествовати излагачи из још 49 земаља, те да се очекује огромно присуство и интересовање.
„Србија се на овај начин позиционира на туристичкој мапи и Европе и света, а осим тога ми туризам позиционирамо као значајну привредну грану у Србији, чини ми се први пут, с обзиром на потенцијале које смо и до сада имали, а који, нажалост, нису били искоришћени“, закључио је Љајић.

Сајам туризма биће одржан од 19. до 22. фебруара на Београдском сајму.