Потписан колективни уговор за Пошту

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић потписао је данас, заједно са директором ЈП „Пошта Србије“ Миланом Кркобабићем и председницима два репрезентативна синдиката, колективни уговор за ово јавно предузеће.

Новим колективним уговором за ЈП „Пошта Србије“, који је закључен на период од три године, извршено је, пре свега, усклађивање са новим Законом о изменама и допунама Закона о раду.

Потпредседник Владе Расим Љајић истакао је након потписивања да се новим колективним уговором шаље подршка афирмацији социјалног дијалога као саставног дела економске политике Владе Србије.

Љајић је додао да поменути документ задржава стечена права и додатно унапређује положај 15.000 запослених у „Пошти Србије“ и то кроз гарантовано учешће радника у расподели добити, право на регрес, јубиларне награде, увећану зараду у случају прековременог рада и отпремнину при одласку у пензију.

Поред Љајића и Кркобабића, колективни уговор су потписали и председница синдиката ПТТ Независност Снежана Марковић и председник синдиката ПТТ Србије Александар Павловић.