Савић на конференцији „Образовни аспекти интернета као средства друштвене интеракције“

Помоћник министра за информационо друштво Сава Савић изјавио на конференцији „Образовни аспекти интернета као средства друштвене интеракције“, одржаној данас у Матици српској у Новом Саду, у организацији Фонда за развој комуникација, да је развој ИКТ у образовању једна од приоритетних области деловања Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Он је рекао да је захваљујући програму „Дигитална школа“ набављена неопходна рачунарска опрема и софтвер за 2910 основних школи у Републици Србији што је темељ за унапређење ИКТ алата у образовању и додао да се тако унапређују е-вештине најмлађих грађана.

Савић је подсетио да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација учествовало у изради Смерница за унапређивање улоге ИКТ у образовању, као и да у сарадњи са Министарством просвете, АМРЕСОМ и другим партнерима ради на разради идеја о даљим корацима увођења ИКТ у образовање.

Одржана конференција „Образовни аспекти интернета као средства друштвене интеракције“ у Новом Саду

„Планирамо израду Закона о електронском пословању који би требало да уреди услове и начин електронског пословања и да обухвати постојеће законе о електронском потпису и електронском документу, као и да додатно уреди достављање регистроване електронске поште“, рекао је помоћник министра за информационо друштво.

Савић је нагласио да Министарство већ две године организује јавне конкурсе за доделу средстава за програме у области развоја информационог друштва, на којима могу да учествују заинтересоване невладине недобитне организације, и додао да је до сада подржано више од 80 пројеката.

Фонда за развој комуникација је у сарадањи са Министарством реализовао програм „Хабитат – Златно образовање“ који настоји да посредством савремених технологија оснажи и модернизује институцију основне школе као основне ћелије будућег развоја друштва.