Матић: Последње техничке припреме за дигитализацију

Државна секретарка Татјана Матић, гостујући у „Прелиставању штампе“ на ТВ Пинк, рекла је да је у петак била на Церу где су завршени одређени радови, конкретно антенски стуб који је током бомбардовања 90-их био потпуно уништен. Она је нагласила и да је стуб изграђен средствима Министарства за трговину, туризам и телекомуникације.

„Тај потпуно нови антенски стуб покриваће тај део Србије и региона, највеће градове: Шабац, Лозницу, Сремску Митровицу, око 450 000 људи ће са тог стуба бити покривено дигиталним сигналом и то је један од последњих стубова који су реконструисани. Тиме се завршава последњи технички део припреме за саму дигитализацију.“, нагласила је државна секретарка.

Татјана Матић је подсетила да грађани, уколико имају старе телевизоре и који су посредством собне или кровне антене до сада гледали програме, потребно је да набаве сет топ боx, који ће омогућити да примају дигитални сигнал.

„Уређаја већ има у свим продавницама техничке робе. Повољне су цене, зависно од техничких карактеристика и колико је средстава на располагању, углавном између 2500 и 3000 динара.“, рекла је Матићева.

Министарство следеће године планира да заокружи један процес дигитализације, он ће се окончати, и пред министарством ће бити нови изазови, закључила је државна секретарка.