Савић на конференцији „Serbia ICT Talks“ у Стокхолму

Помоћник министра за информационо друштво Сава Савић и виши саветник у Групи за развој Дигиталне агенде Небојша Васиљевић 25. новембра 2014. године узели су учешће на конференцији о потенцијалима ИКТ сектора Србије „Serbia ICT Talks“ у Стокхолму у организацији Амбасаде Републике Србије у Краљевини Шведској, Српско Шведског пословног Савета (Serbian Swedish Business Council – SSBC) и Привредне коморе Стокхолма.

Током посете, помоћник министра је учествовао на округлом столу на тему „Србија као стартап дестинација“ и том приликом представио примере добре праксе када је реч о српским стартап компанијама али и позвао шведске компаније на успостављање сарадње између наше две земље.

Савић на конференцији „Serbia ICT Talks“ у Стокхолму

У оквиру конференције, Савић и Васиљевић су се састали са потпредседником компаније Ериксон за односе са државном управом и индустријом, Улф Персоном, директором еGovlaba господинином Коулолиасом, са представницима Комитета за дигитализацију (Digital TV Commission), надзорног органа за поштанске и телекомуникационе услуге у Шведској (PTS) и представницима Broadband Forum-a основаног у оквиру ове институције.

Циљ конференције у Стокхолму је успостављање активне сарадње између две земље на пољу даљег развоја информационог друштва у целости. Посебно је било разговора о могућностима и погодностима за улазак шведских компанија на тржиште Србије кроз отварање представништава и сарадњу са домаћим компанијама у пословима израде и развоја ИТ решења.