Гостовање Татјане Матић на РТС-у

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомункација Татјана Матић јутрос је гостовала на јутарњем програму РТС-а и ближе информисала грађане око процеса доделе бесплатних сет-топ боксова.

Влада Републике Србије је донела Уредбу којом је дефинисала критеријуме на основу којих социјално угрожени грађани могу да се пријаве и да добију сет-топ бокс.

Матић је истакла да корисници права на новчано-социјално помоћ и права на туђу негу и помоћ, као и пензионери са минималним пензијама, који су носиоци самачког домаћинства, могу да се јаве ради добијања “сет топ боксова” пријавом у Центарима за социјални рад и у филиијале фонда ПИО. Процедура је врло једноставна у форми једног упитника.

Од јанура ће бити отворен call-centar где ће сви заинтерсовани грађани моћи да се информишу око недоумица и додатних питања.

Татјана Матић је и навела да цена сет-топ бокса не би требало да буде већа од 2.500 динара, као и да се могу пронаћи у свим малопродајним радњама техничке опреме. Жиг гаранције Министарства трговине, туризма и телекомуникација једина је гаранција да се ради о провереним уређајима.