Савић у Крушевцу отворио Међународно такмичење из информатичке и рачунарске писмености „Дабар“

Помоћник министра у Сектору за информационо друштво, Сава Савић свечано је данас у Крушевцу отворио Међународно такмичење из информатичке и рачунарске писмености „Дабар“ које спроводи Удружење професора Србије.

Савић је овом приликом истакао значај сарадње са организацијама цивилног друштва на унапређењу и даљем развоју информационог друштва у Републици Србији и нагласио је да је неопходно улагати ресурсе у најмлађе као будуће носиоце нашег друштва. Савић је окупљенима поручио да је један од приоритета Министарства даљи развој информационих и комуникационих технологија у процесу образовања. Такође, изразио је подршку организаторима такмичења и истакао да је велико интересовање ученика најбољи показатељ да су млади у најранијем добу препознали значај информационих технологија и да се нада да ће сутра међу њима бити много инжењера и програмера.
Савић у Крушевцу отворио Међународно такмичење из информатичке и рачунарске писмености „Дабар“
Учешће на међународном такмичењу „Дабар“ узеће 172 основне и средње школе и преко 330 ментора, а већ првог дана такмичења 2000 ученика свих узраста је показало своје знање из информатике и рачунарства. Такмичење је отворено до 28. новембра 2014. године.

Међународно такмичење „Дабар“ је један од 44 програма подршке које је Министарство трговине, туризма и телекомуникација финансирало. Подсетимо, Министарство трговине, туризма и телекомуникација је и ове године расписало Јавни позив на конкурс за доделу средстава за програме у области развоја информационог друштва у Републици Србији. На овогодишњи конкурс је пристигао 201 предлог програма, од чега је најбољих 44 финансирано од стране Министарства.