У току је Европска недеља програмирања

У току је друга по реду међународна манифестација Европска недеља програмирања, која траје до петка 17.10.2014. године. Заинтересовани ученици, студенти и грађани још увек могу узети учешће у неком од преосталих 60 догађаја који се организују широм наше земље. Ова међународна манифестација има за циљ да се промовишу и унапреде базична информатичка знања и вештине не само ученика и млађе популације већ и свих грађана.

У току је Европска недеља програмирања

Више информација о текућим догађајима можете наћи на веб страни за претрагу догађаја по земљама. events.codeweek.eu

Треба овом приликом похвалити до сада показан интерес организација и грађана за учешће на овој манифестацији. Иако последња пријављена као земља учесница, Република Србија је са 99 пријављених догађаја тренутно на 9. месту у Европи (на events.codeweek.eu ранг-листи), по критеријуму броја организованих догађаја у односу на број становника.

Подсећамо да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја подржало организовање ове манифестације. Оба министарства су изразила заједничку спремност да у домену својих надлежности подрже ову манифестацију и тако промовишу развој информационих и комуникационих технологија у нашој земљи.

Друге догађаје у оквиру ове недеље можете пратити на друштвеним мрежама: Twitter @codeWeekEU ознака: #codeEU и на Facebook: codeEU.