Србија на мапи еко туризма

Представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Центра за истраживачке и развојне пројекте Eко Дев,  Европске комисије и Теленор фондације данас су у специјалном резервату природе Обедска бара промовисали пројекат Еко тачке- Зелено путовање кроз Европу и андроид апликацију која омогућава резервацију и организовање еко тура.

EcoVirtour апликација је намењена андроид телефонима и уређајима. Водич се сатоји од андроид апликације која се бесплатно преузима скенирањем QR кода са wеб странице: www.serbiaecotour.rs .

Апликација кориснике позиционира путем GPS система тако што им нуди најближе интересне области, као и могућност ближег информисања о истим.

О свакој понуђеној локацији су доступне информације о природним вредностима, културним и историјским знаменитостима, начину живота локалног становништва, туристичким атракцијама које су у складу са природом, смештајним капацитетима, као и мапе подручја.

Поред Обедске баре андроид апликација садржи још шест еко тачки у Србији:  парк природе и резерват биосфере Голија, парк природе Стара планина и специјалне резервате природе: Багремара, Ковиљско-петроварадински рит, Горње подунавље и Делиблатска пешчара.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржава развој концепта одрживог туризма и као партнер на пројекту Еко тачке – Зелено путовање кроз Европу доприноси унапређењу туризма као привредне делатности, али и промовисању Србије као очуване и еколошки одрживе туристичке дестинације.