Ђери у дводневној посети Мађарској

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникације Лукреција Ђери састала се 2. септембра 2014. са замеником државног секретара за пореску политику Золтаном Панкучијем и Андреом Немеш начелницом Одељења за туризам и угоститељство у Министарству националне економије Мађарске.

Они су разговарали о искуству Мађарске у развоју домаћег, рецептивног туризма, односно о конкретним мерама поспешивања раста промета домаћег туризма кроз програм Сечењи рекреационе картице.
Реч је о бенефитима за запослене изван оквира личног дохотка који су каналисана искључиво за плаћање у домаћим угоститељским објектима , односно у хотелима и ресторанима, бањским лечилиштима , културним и спортским институцијама.
Током дводневне посете Мађарској државни секретар Лукреција Ђери састала се са представницима Туристичке организације Мађарске, замеником генералног директора Гергељ Хорватом и менаџером за тржиште Србије Марком Кинчешом.
Разговарали су о унапређењу сарадње између туристичких организација Мађарске и Србије и заједничком наступу на азијском тржишту.