Од октобра стручни испити за посреднике у промету и закупу непокретности

Полагање стручног испита за посреднике у промету и закупу непокретности почеће крајем октобра ове године, након што буде утврђена испитна листа и донето Решење којим се утврђује испитни рок и састав Испитне комисије, рекао је Жељко Стојановић, председник Радне групе за израду подзаконских аката по основу Закона о посредовању у промету и закупу непокретности.

На презентацији  правилника који регулишу област посредовања у промету и закупу непокретности, у Привредној комори Србије, представници Министарства су саопштили и да ће већ у августу ове године на званичној интернет страници www.mtt.gov.rs истаћи обавештење о испитном року, како би кандидати имали довољно времена да се спреме за полагање испита за посреднике.

Програм стручног испита може се преузети на сајту министарства (рубрика: документи / подзаконска акта). Уз сваки модул, за сва четири предмета, наведен је списак литературе и правних извора.

Кандидати могу сами спремати испит или похађати курсеве које ће организовати разне образовне институције и асоцијације. На презентацији у Привредној комори Србије, представници ове институције су најавили да ће комора организовати курсеви за припрему истпита за посреднике, о чему ће кандидати благовремено бити обавештени (www.pks.rs).

Имајући у виду велико интересовање кандидата, приручнике за полагање испита састављаће институције које буду спроводиле обуку.

Како би се изашло у сусрет агентима у унутрашњости, Министарство планира да идуће године спроведе писмени део испита у градовима широм Србије.