Представници корејског института за развој информационог друштва у посети Министарству трговине, туризма и телекомуникација

Представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, предвођени државним секретаром Татјаном Матић, примили су данас представнике корејског института за развој информационог друштва (КИСДИ).

Данашњи састанак представља почетак вишемесечне пројектне сарадње између Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и Министарства науке, информационог друштва и будућег планирања Републике Кореје. Циљ ове сарадње је обезбеђивање препорука и смерница о примени мобилне широкопојасне мреже у Србији. Пројекат ће се реализовати у три фазе и трајаће до новембра 2014. године. У међувремену, представници КИСИДИ у сарадњи са стручњацима из Србије из области телекомуникација, урадиће анализу окружења и предуслова тржишта, дефинисати одговорне актере и донети стратегију.

Господин In-Soo KANG, виши научни сарадник, истакао је да је Кореја једна од водећих светских земаља у пољу ИКТ-а, чији је успех препознат од стране многих земаља, а да је КИСДИ играо водећу улогу у развоју ИКТ сектора у Кореји.

Татјана Матић је изјавила да  цени подршку корејских колега, као и жељу да се кроз поделу знања и искуства оствари заједнички циљ, а то је глобални просперитет и ширење дигиталних могућности.