Наставак сарадње са Министарством просвете, науке и технолошког развоја на јачању улоге ИКТ-а у образовању

У уторак 3. јуна, одржан је састанак између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, на челу са министром Срђаном Вербићем и представника Министарства трговине, туризма и телекомуникација, на челу са помоћником министра Небојшом Васиљевићем, укључујући и представнике Академске мреже Републике Србије (АМРЕС) у циљу сарадње ресорних министарстава на јачању улоге информационо-комуникационих технологија у образовању.

На састанку су договорени наредни кораци у имплементацији Смерница за унапређивање улоге информационо-комуникационих технологија у образовању, који је донео Национални просветни савет, као и конкретна сарадња у вези неколико актуелних питања.

Једна од тема састанка била је и повезивање школа на Академску мрежу Србије путем  АДСЛ-а, а у складу са недавно потписаним протоколом између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Телекома Србија. Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Министарство просвете, науке и технолошког развоја подржали су пројектну идеју за израду локалних рачунарских мрежа у основним школама као и формирање буџетског фонда из кога би се финансирао овај пројекат.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација организовало је овај састанак  у циљу разрада идеја о даљим корацима увођења информационо-комуникационих технологија у образовању као и о улози нових технологија у управљању системом образовања.